Wednesday, June 23, 2010

Skandal Dolu-dolu

kenderaan terlibat ( sian ko bas )

vroom..vroom..Express Sani dtg! tue la satu2 bas express yg aku suka naik time blik kg...bas nie selesa,sejuk & ruang dduk yg best ( arap2 pihak sani express bg aku menang cabutan bertuah rm10 000.00 tue ) . Ok,nie nk citer psl kejadian aku naik bas sani 21 june 2010 ( hr isnin pagi,mlm pnye tiket da abes! ) ambil feeling jap..fuhh2!! time pg tue kt stesen bas sblm naik bas aku nmpak adik kwn aku dgn family die,aku usha dr jauh jea la..diorg xtau aku usha sbb aku pkai spek time tue,mata lebam tgk bola..lgpun aku mmg cmtue lau sehr sblm nk naik bas, aku xkn tdo hr sblm tue sje nk bg ngantok kaw2 dlm bas..senang tdo nnti..

Alkisah nyer,lps usha pnye usha adik kwn aku tue slm la dgn akak die yg nk naik bas tue, akak die jln la ke arah bas sani jgk ( mak aih,naik bas same! push ur hands up! hahaha) akak die smpat pose kt tngga bas lmbai2 tngan kt family die..aku lak blkg die depan pintu tue sj pndang tempat lain,kdg2 smpat curi tgk die dr blkg..cutting model kot...die naik sbelah atas,aku duk sebelah bwh plg blkg aku pnye seat...sdr2 da kt hentian rehat merapoh ( mls aku cite,dlm bas tue sbb aku trus tdo xsmpai 5mnit bas gerak )...mse kt merapoh aku dlm bas lg,mamai bru bgun tdo,aku nmpak die trun aku follow la tp dgn mata jea...pastu aku pon trun gak,mnum air & p toilet,mse kt luar toilet aku tgk die da naik bas...dlm otak aku duk pikir nk p tegur die ke x? teka-teki tue,sila jwb..

Last2,aku rse kne tegur jgk sbb die kwn aku gak...aku pon g kt bas & naik tingkat sblh atas,aku cr die dlm suasana gelap,susah nk cr..aku pon tnggal spek bru terang ckit! hahaha...rupe2 nyer die duk selang 2seat depan aku ngah baca paper..aku pnggil nme die " name! name! " haha,adelah nme die segan nk bgtau...die pon pandang aku,aiseymann! part nie la aku plg lemah ble nk ckp ngan pompuan yg suka pandang muka aku trus cm kt muka aku ade ramalan nombor ekor lak...nie aku msuk kn sesi suaikenal aku & die :

aku : " knal lg x "
die : " muka cam tp nme xigt "
aku : " laa..yea ke? try igt la "
die : " time skolah rendah or menengah?? "
aku : " tadika la.." aku da mula berdukacita sbb kwn xigt aku,aku rse die tipu...
die : " yea ke??"
aku : apsl la lurus cm sudip die nie.." skolah menengah la,dlu penah study biologi skali "
die : " owh da igt,tp nme still lupe lg "
aku : aku bgtau la nme aku kt die...

20mnit jgk kami sembang & gelak2...tp aku xleh ckp lme dgn die sbb die suka pndang aku time aku ckp or die ckp..trus blank otak aku..last2,die bg business card die,aku lak stdnt xde business card..rendah diri gak mula2,sbb die da kje aku lak study lg..pastu aku blah ke bwh tmpat dduk aku...

p/s : Pompuan nie adelah mbr aku mse skolah menengah dlu...die blh dikategorikan plg hotzz kt skolah sbb die bekas atlit gimnastik skolah aku...cikgu laki pon penah tackle die mse skolah..nk dijadikan citer time SPM die mintak aku ajar die subjek biologi..so,lps skolah aku ajar la die smbil2 tue dpt study lg...after 2months, kami wt mcm monyet wt la" this is call monkey love "....die yg start dlu bkn aku! heboh gak stu skolah,hahaha! tue citer 7thun lps la...aku lost cntct dgn die da lps tue...dgr2 citer pon die da ade bf,biase la ble da kje...xkn aku yg stdnt nk ajak die yg da gaji riban2 kuar..xsetaraf pon..haha...bye nk g bank byr yuran! abes blaja & da ade kje nnti bru aku semangat nk jmpe die or lain2 pompuan...hahaha! tengkiu Sani ekspress~

2 comments:

kk said...

die dah ade bf ke?aiseyman.melepas lah tu?

Jack said...

ntah ade ke x..
tp my sense ckp ade..xpe2,tnggu keje & bli BMW dlu, bru coba tnye die ade bf ke x..

mak slalu ckp,org laki lau ade kete,umah & keje gaji besa xyah pkir sgt psl pompuan..die dtg sdr..cume xtau la dtg cmne,lau dtg merangkak tue antu Nek Nak ler;)